Project Description

Kτήμα Δρυόπη Reserve

Πληθωρικό με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες ευκαλύπτου και πράσινου πιπεριού.

Οινοποίηση

Κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακράς διάρκειας εκχύλιση 25 ημερών. Όλη η διαδικασία της οινοποίησης πραγματοποιείται υπό συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, από το αρχικό στάδιο της κρυοεκχύλισης μέχρι το τέλος. Η παλαίωση διαρκεί 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (70% καινούρια – 30% 2ης χρήσης) και 6 μήνες στις φιάλες.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Πληθωρικό κόκκινο κρασί με άφθονα αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες ευκαλύπτου και πράσινου πιπεριού. Σαρκώδες και πλούσιο στο στόμα. Μαλακό, με ώριμες τανίνες και βελούδινη επίγευση. Παλαίωση από 5 έως 10 χρόνια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εσοδείας.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

T-bone stake, κόκκορας κρασάτος με μακαρούνες.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Αγιωργίτικο

Παραγωγή
20.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας 85 στρεμμάτων στη θέση Ντούρμιζα στο Κούτσι Νεμέας

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλο-ασβεστώδες, ημιορεινό στα 380μ. υψόμετρο με μεγάλες κλίσεις που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση

Στρεμματικές αποδόσεις
700 kg/στρ.

Ηλικία – Διαμόρφωση φυτών
Φυτά 50 ετών σε αμφίπλευρη γραμμική φύτευση

Ημερομηνίες τρύγου
2ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη