Project Description

Gris de Nuit

από το Αμπελοτόπι “Περπατιάρα”

Απαλό ροδόχρωμο με αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού.

Οινοποίηση

Απορραγισμός και προ-ζυμωτική εκχύλιση στους 8°C για 48 ώρες περίπου. Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες, παρουσία μέρους των στεμφύλων. Ακολουθεί διαχωρισμός στερεής και υγρής φάσης, ενώ η ζύμωση εξελίσσεται. Όλες οι υπόλοιπες κατεργασίες ακολουθούν τα στάδια της λευκής οινοποίησης.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Απαλό ροδόχρωμο που δίνει αρώματα εσπεριδοειδών, νότες τριαντάφυλλου και γιασεμιού. Πλούσιο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση. Καταναλώνεται ιδανικά τους πρώτους 12- 15 μήνες.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Κινέζικη & ταυλανδέζικη κουζίνα, ριζότο μανιταριών.

Τύπος οίνου
Ροζέ ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο

Παραγωγή
10.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στη λοφώδη περιοχή «Περπατιάρα», σε υψόμετρο 750μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλoπετρώδες, σε 750μ υψόμετρο

Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.