Blanc de Gris

από το Αμπελοτόπι “Περπατιάρα”

Πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών που συμπληρώνονται από πλούσιο στόμα.

Οινοποίηση

Σύγχρονη τεχνολογική οινοποίηση με τη μέθοδο της «προζυμωτικής εκχύλισης» στους 10°C. Ο οίνος εισάγεται κατά το ένα τρίτο εντός ανοξείδωτων δεξαμενών, άλλο ένα τρίτο εντός αμφορέων και το υπόλοιπο εντός μεγάλων δρύινων βαρελιών τύπου “foudres” όπου πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται η ζύμωση. Το κρασί παραμένει και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του για 4 μήνες περίπου.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί με πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών μεγάλης έντασης. Γευστικά χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα σε αρμονία με την οξύτητα του. Παλαιώνει για 3 έως 5 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Λευκά κρέατα και ψάρια με λεμονάτες & πικάντικες σάλτσες.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο

Παραγωγή
35.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στη λοφώδη περιοχή «Περπατιάρα», σε υψόμετρο 750μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Εδάφη αργιλοπετρώδη με κλίση που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση

Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.