Project Description

Blanc de Gris

από το Αμπελοτόπι “Περπατιάρα”

Πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών που συμπληρώνονται από πλούσιο στόμα.

Οινοποίηση

Σύγχρονη τεχνολογική οινοποίηση με τη μέθοδο της «προζυμωτικής εκχύλισης» στους 10°C. Ο οίνος εισάγεται κατά το ένα τρίτο εντός ανοξείδωτων δεξαμενών, άλλο ένα τρίτο εντός αμφορέων και το υπόλοιπο εντός μεγάλων δρύινων βαρελιών τύπου “foudres” όπου πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται η ζύμωση. Το κρασί παραμένει και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του για 4 μήνες περίπου.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί με πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών μεγάλης έντασης. Γευστικά χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα σε αρμονία με την οξύτητα του. Παλαιώνει για 3 έως 5 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Λευκά κρέατα και ψάρια με λεμονάτες & πικάντικες σάλτσες.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο

Παραγωγή
35.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στη λοφώδη περιοχή «Περπατιάρα», σε υψόμετρο 750μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Εδάφη αργιλοπετρώδη με κλίση που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση

Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.