Blanc de Gris
από το Αμπελοτόπι “Περπατιάρα”
Πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών που συμπληρώνονται από πλούσιο στόμα.
Οινοποίηση
Σύγχρονη τεχνολογική οινοποίηση με τη μέθοδο της «προζυμωτικής εκχύλισης» στους 10°C. Ο οίνος εισάγεται κατά το ένα τρίτο εντός ανοξείδωτων δεξαμενών, άλλο ένα τρίτο εντός αμφορέων και το υπόλοιπο εντός μεγάλων δρύινων βαρελιών τύπου “foudres” όπου πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται η ζύμωση. Το κρασί παραμένει και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του για 4 μήνες περίπου.
Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση
Κρασί με πληθωρικά αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών και λεμονανθών μεγάλης έντασης. Γευστικά χαρακτηρίζεται από πλούσιο σώμα σε αρμονία με την οξύτητα του. Παλαιώνει για 3 έως 5 χρόνια.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό
Λευκά κρέατα και ψάρια με λεμονάτες & πικάντικες σάλτσες.
Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία
Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο
Παραγωγή
35.000 φιάλες
Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στη λοφώδη περιοχή «Περπατιάρα», σε υψόμετρο 750μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Εδάφη αργιλοπετρώδη με κλίση που εξασφαλίζουν άριστη αποστράγγιση
Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.