Project Description

Amalia Vintage

Πολύπλοκο αφρώδες στα πρότυπα της Καμπανίας, λεπτά αρώματα από φλούδες εσπεριδοειδών, αχλαδιού & πασχαλιάς, με φόντο γοητευτικές νότες ζύμης και μελιού.

Οινοποίηση

Για την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Άσπαστα και υπό χαμηλή πίεση δίνουν το χυμό τους που θα ζυμώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Ακολουθεί η παραδοσιακή μέθοδος με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, πάντα υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Ο οίνος ωριμάζει εντός της φιάλης σε επαφή με τις λάσπες του, για δύο χρόνια περίπου. Στο τελικό στάδιο πραγματοποιείται το φινίρισμα (riddling) και η προσθήκη του λικέρ d’expedition.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Πολύπλοκο αφρώδες κρασί, με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και έντονο κορδόνι από λεπτές κι επίμονες φυσαλίδες. Στη μύτη διακρίνονται τα λεπτά αρώματα από φλούδες εσπεριδοειδών, αχλαδιού & πασχαλιάς, με φόντο γοητευτικές νότες ζυμών και μελιού που συμπληρώνονται στο στόμα από μια ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση. Ένα premium αφρώδες κρασί που μπορεί να παλαιώσει σε βάθος χρόνου.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Όστρακα, χαβιάρι, αυγοτάραχο, ώριμα τυριά.

Παραδοσιακή Μέθοδος

Τύπος οίνου
Αφρώδης, λευκός, brut

Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία

Μέθοδος εμφιάλωσης
Παραδοσιακή

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Μοσχοφίλερο

Παραγωγή
6.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στην περιοχή «Περπατιάρα», στις Ρίζες

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλoπετρώδες, σε 750μ. υψόμετρο

Στρεμματικές αποδόσεις
1000  kg/στρ.