Project Description

Amalia Brut

Κομψό με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα, λεπτές φυσαλίδες και αρώματα λεμονανθών, μελιού, τσουρεκιού και τριαντάφυλλου που συνοδεύονται από τραγανή οξύτητα.

Οινοποίηση

Για την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Τα σταφύλια μετά από ψύξη, οδηγούνται άσπαστα εντός του πιεστηρίου. Το γλεύκος οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου θα ζυμωθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακολουθεί η κλασική μέθοδος με δεύτερη ζύμωση εντός της φιάλης. Το διάστημα της δεύτερης ζύμωσης και ωρίμανσης, παρουσία της λεπτής οινολάσπης, διαρκεί τουλάχιστον 9 μήνες.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Κομψό αφρώδες κρασί με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα και λεπτές φυσαλίδες με ένταση και αντοχή στο χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα λεμονανθών και μελιού, με φόντο ευωδιές τσουρεκιού και τριαντάφυλλου. Στο στόμα διακρίνονται νότες αρωμάτων ζυμών και ψημένου τόστ που συνοδεύονται από τραγανή οξύτητα.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Ωμά θαλασσινά, sushi, μαλακά τυριά και φρουτοσαλάτα.

Παραδοσιακή Μέθοδος

Τύπος οίνου
Αφρώδης, λευκός, brut

Μέθοδος εμφιάλωσης
Παραδοσιακή

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο

Παραγωγή
60.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ιδιόκτητος αμπελώνας στην «Περπατιάρα» στα 720μ. υψόμετρο

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Εδάφη αργιλώδη

Στρεμματικές αποδόσεις
1000 – 1100 kg/στρ.