Project Description

Amalia Ροζέ

Απαλό ρόδινο χρώμα με χάλκινες ανταύγειες, αρώματα κερασιού και μαύρων φρούτων, ενώ η διακριτική παρουσία της ζύμης συμπληρώνει το σύνολο.

Οινοποίηση

Για την παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται πρώιμος τρυγητός. Ακολουθεί η παραδοσιακή μέθοδος με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη και ωρίμανση για τουλάχιστον 9 μήνες παρουσία της λεπτής οινολάσπης.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Απαλό ρόδινο χρώμα και χάλκινες ανταύγειες και αφρισμό από μικρές, λεπτές φυσαλίδες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κερασιού και μαύρων φρούτων, ενώ η διακριτική παρουσία της ζύμης συμπληρώνει το κομψό σύνολο.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Σαλάτα με γαρίδες, ζυμαρικά με θαλασσινά π.χ. αστακομακαρονάδα, στραπατσάδα.

Παραδοσιακή Μέθοδος

Τύπος οίνου
Αφρώδης, ροζέ, brut

Μέθοδος εμφιάλωσης
Παραδοσιακή

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Αγιωργίτικο

Παραγωγή
15.000 φιάλες

Αμπελώνας
Από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της περιοχής του Ασπρόκαμπου, στη Νεμέα, σε υψόμετρο 760μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Εδάφη αργιλώδη

Στρεμματικές αποδόσεις
1000  kg/στρ.