Project Description

Σαντορίνη

Αυθεντικός και πλούσιος χαρακτήρας της ποικιλίας. Αρώματα εσπεριδοειδών, νότες ιωδίου και αίσθηση ορυκτότητας με ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα.

Οινοποίηση

Συλλογή σταφυλιών και τοποθέτησή τους σε ψυκτικό θάλαμο. Χρήση πνευματικού πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων σε θερμοκρασία 16-17°C. Ακολουθεί παραμονή του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες για περίπου 3 μήνες.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Αυθεντικός και πλούσιος χαρακτήρας της ποικιλίας. Χρώμα λαμπερό, αχυρόξανθο. Διακριτικά αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών, νότες ιωδίου και αίσθηση ορυκτότητας που περιμένει υπομονετικά να κάνει με το πέρασμα του χρόνου πιο έντονη την παρουσία της. Ζωηρό, πλούσιο και καλά δομημένο σώμα, μακρά και επίμονη επίγευση.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Carpaccio, γαριδομακαρονάδα, θαλασσινά.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Ασύρτικο

Παραγωγή
25.000 φιάλες

Αμπελώνας
Περιοχές: Πύργος, Εμπορείο και Μεγαλοχώρι

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αμμώδες, πορώδες πλούσιο σε ελαφρόπετρα και στάχτη

Στρεμματικές αποδόσεις
170 kg/στρ.

Ηλικία  φυτών
50-100 ετών

Ημερομηνίες τρύγου
Μέσα Αυγούστου