Project Description

Νυχτέρι

Κρασί μοναδικής έντασης, που συνδυάζει την παράδοση του κλασσικού τρόπου οινοποίησης του Νυχτεριού με μία πιο καινοτόμα προσέγγιση.

Οινοποίηση

Συλλογή σταφυλιών στα μέγιστα όρια της φυσικής ωρίμανσης. Χρήση κάθετου πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια και στατική απολάσπωση. Αλκοολική ζύμωση εντός δρύινων βαρελιών, σε θερμοκρασία 15-16°C, που τη διαδέχεται η παλαίωση του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες, για διάστημα 8 μηνών. Μετά την εμφιάλωση ο οίνος θα παραμείνει για ωρίμανση εντός της φιάλης.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί μοναδικής έντασης, που συνδυάζει την παράδοση του κλασσικού τρόπου οινοποίησης του Νυχτεριού με μία πιο καινοτόμα προσέγγιση.  Μύτη πολυεπίπεδη με αρώματα ώριμων καραμελωμένων εσπεριδοειδών, κερήθρας, καβουρντισμένων ξηρών καρπών, βουτύρου και βανίλιας. Στόμα πληθωρικό, ώριμο, νευρώδες, με πολύ καλή συμπύκνωση και επίμονο τελείωμα. Κρασί γαστρονομικό ανοικτό σε γευστικές προκλήσεις λόγω της πολυπλοκότητάς του, με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Τυριά σκληρά όπως Αρσενικό Νάξου, λαδοτύρι και χλωρό Σαντορίνης. Μεγάλα λιπαρά ψάρια καθώς και κρέατα με λευκές σάλτσες. Θα μπορούσε να συνδυαστεί και με αυγοτάραχο ή αχινό.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Ασύρτικο

Παραγωγή
3.000 φιάλες

Αμπελώνας
Πεζούλες στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Πύργου

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αμμώδες, πορώδες πλούσιο σε ελαφρόπετρα και στάχτη

Στρεμματικές αποδόσεις
150 kg/στρ.

Ηλικία – Διαμόρφωση φυτών
Υπεραιωνόβια, φυτεμένα σε πεζούλες, με παραδοσιακή διαμόρφωση σε κουλούρα

Ημερομηνίες τρύγου
Μέσα Αυγούστου