Project Description

Μελισσόπετρα

από το Αμπελοτόπι “Mελισσόπετρα”

Έντονος και σύνθετος αρωματικός χαρακτήρας που θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και λουκούμι τριαντάφυλλο.

Οινοποίηση

Εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση για 8 ώρες στους 10°C. Ακολουθεί πίεση με πνευματικά πιεστήρια, απολάσπωση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας (13°C -16°C), που διαρκεί έως 20 ημέρες.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Το κρασί διαθέτει έντονο και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και λουκούμι τριαντάφυλλο. Η γεύση του είναι ισορροπημένη και πλούσια, με καθοριστικό της στοιχείο μια ευχάριστη, δροσιστική οξύτητα.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Κινέζικη, ταυλανδέζικη κουζίνα, σαλάτα με τροπικά φρούτα και blue cheese.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Gewurztraminer

Παραγωγή
30.000 φιάλες

Αμπελώνας
Από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι «Μελισσόπετρα», σε 750μ. υψόμετρο με ΒΔ προσανατολισμό

Τύπος εδάφους
Σχιστολιθικά εδάφη με άριστη αποστράγγιση

Στρεμματικές αποδόσεις
600 kg/στρ.