Project Description

Μαρμαριάς

από το Αμπελοτόπι “Μαρμαριάς”

Ιδιαίτερα πλούσιο με έντονη αρωματική και γευστική σύνθεση και ποικιλιακά αρώματα που θυμίζουν βερύκοκο, νεκταρίνι και ανανά.

Οινοποίηση

Κλασική βουργουνδέζικη μέθοδος. Το πρώτο στάδιο ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια μεταγγίζεται σε βαρέλια όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση. Το κρασί παραμένει στα βαρέλια για 4-5 μήνες και ωριμάζει μαζί με τις λεπτές λάσπες του.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί ιδιαίτερα πλούσιο με μεγάλη αρωματική και γευστική σύνθεση, όπου τα καβουρδισμένα αρώματα της δρυός αντιπαραβάλλονται με τα ποικιλιακά αρώματα που θυμίζουν βερύκοκο, νεκταρίνι και ανανά. Παλαιώνει για 3 έως 5 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Μεγάλα λιπαρά ψάρια π.χ σφυρίδα καπνιστή με λαχανικά σχάρας, σεβίτσε σολωμού και αστακός.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αρκαδία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Chardonnay

Παραγωγή
15.000 φιάλες

Αμπελώνας
Από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι στη λοφώδη περιοχή «Μαρμαριάς» σε υψόμετρο 750μ.

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλοπετρώδη εδάφη με άριστη αποστράγγιση και ΒΔ προσανατολισμό

Στρεμματικές αποδόσεις
650 kg/στρ.