Project Description

Μαντινεία

Εξαιρετική φρεσκάδα, έντονη οξύτητα και λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης, από εσπεριδοειδή, λεμονανθούς και τριαντάφυλλο.

Οινοποίηση

Σύγχρονη τεχνολογική οινοποίηση με τη μέθοδο της προζυμωτικής εκχύλισης στους 10°C για 8 ώρες. Η ζύμωση γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το κρασί παραμένει για περιορισμένο χρόνο σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μια σύντομη επαφή με τις λεπτές οινολάσπες.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί με εξαιρετική φρεσκάδα και έντονη οξύτητα. Λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης, κυρίως από εσπεριδοειδή και λεμονανθούς. Συμπληρώνονται από τα χαρακτηριστικά αρώματα τριαντάφυλλου που αναδεικνύει το Μοσχοφίλερο. Καθαρό στόμα με έντονη επίγευση.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Ντολμαδάκια με αυγολέμονο, τόνος τατάκι, noodles με γλυκόξινη σάλτσα, πράσινες σαλάτες και sushi.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Μαντινεία

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Mοσχοφίλερο

Παραγωγή
180.000 φιάλες

Αμπελώνας
Επιλεγμένα αμπελοτόπια από τις κοινότητες Ρίζες, Λιθοβούνια, Αγιωργίτικα σε 680μ. υψόμετρο

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Eδάφη αργιλώδη / αργιλοπετρώδη

Στρεμματικές αποδόσεις
1100 kg/στρ.