Project Description

Λαούδια

Η χρήση του αμφορέα αναδεικνύει την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά και του terroir.

Οινοποίηση

Συλλογή υπερώριμων σταφυλιών και τοποθέτησή τους σε ψυκτικό θάλαμο. Χρήση κάθετου πιεστηρίου σε ολόκληρα άσπαστα σταφύλια και στατική απολάσπωση. Αλκοολική ζύμωση εντός αμφορέων με χρήση επιλεγμένων ζυμομυκήτων σε θερμοκρασία 16-17°C. Παραμονή του οίνου με τις λεπτές οινολάσπες εντός των αμφορέων για περίπου 4 μήνες. Μετά την εμφιάλωση ο οίνος παραμένει για ωρίμανση για διάστημα 10 μηνών τουλάχιστον.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί με εντονότατη την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά και του terroir. Πολυεπίπεδη μύτη με ευδιάκριτη παρουσία ώριμων εσπεριδοειδών – ενίοτε ζαχαρωμένων- γλυκά αρώματα ανθέων και δροσιά από βότανα με επίμονη εμφάνιση κερήθρας, θεμελιωμένα στην διαρκή αίσθηση της τσακμακόπετρας. Στόμα ισορροπημένο, ογκώδες, εξαιρετικής δομής, με επίμονο και ιωδιούχο τελείωμα.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Λιπαρά ψάρια όπως π.χ. καπνιστό χέλι, όστρακα, κρέατα με άσπρες σάλτσες.

Τύπος οίνου
Λευκός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Ασύρτικο

Παραγωγή
5.000 φιάλες

Αμπελώνας
Αμπελοτόπι Λαούδια με πεζούλες στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Πύργου

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αμμώδες, πορώδες πλούσιο σε ελαφρόπετρα και στάχτη

Στρεμματικές αποδόσεις
150 kg/στρ.

Ηλικία- Διαμόρφωση φυτών
Υπεραιωνόβια, φυτεμένα σε πεζούλες, με παραδοσιακή διαμόρφωση σε κουλούρα

Ημερομηνίες τρύγου
Μέσα Αυγούστου