Project Description

Κοκκινόμυλος

από το Αμπελοτόπι “Κοκκινόμυλος”

Aρώματα κόκκινων φρούτων, ευκαλύπτου και σοκολάτας με πλούσια βελούδινη γεύση. Δυνατότητα παλαίωσης για 10 έως 15 χρόνια.

Οινοποίηση

Κλασική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 20-25 ημερών. Παλαίωση 15 μηνών σε καινούργια δρύινα βαρέλια.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Αρώματα κόκκινων φρούτων, ευκαλύπτου και σοκολάτας με πλούσια βελούδινη γεύση. Πολύ μαλακές τανίνες και στρογγυλή οξύτητα που λοκληρώνει απολαυστικά τη γευστική εμπειρία. Δυνατότητα παλαίωσης για 10 έως 15 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Κυνήγι, κουνέλι στιβάδο, κρέατα με έντονες σάλτσες κόκκινων φρούτων.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τεγέα

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Merlot

Παραγωγή
30.000 φιάλες

Αμπελώνας
Από ιδιόκτητο αμπελοτόπι στην περιοχή «Κοκκινόμυλος», λοφοπλαγιά σε υψόμετρο 750 μέτρων

Τύπος εδάφους
Αργιλοπετρώδη εδάφη με άριστη αποστράγγιση και ΒΔ προσανατολισμό

Στρεμματικές αποδόσεις
600 kg/στρ.