Project Description

Δρυόπη Classic

Έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών με μια χροιά βανίλιας στο τελείωμα.

Οινοποίηση

Κλασική ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση μικρής διάρκειας, 5-6 ημερών, και με παραμονή του οίνου για 8-10 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Κρασί με έντονο άρωμα κόκκινων φρούτων, ξηρών καρπών και γλυκών μπαχαρικών με μια χροιά βανίλιας στο τελείωμα. Ξηρό, με ισορροπημένη οξύτητα, και απαλές, βελούδινες τανίνες. Μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα από τη νεαρή του ηλικία αλλά και να παλαιώσει από 3 μέχρι 5 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Πιάτα κρεατικών με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, λευκά κρέατα (π.χ. κοτόπουλο με χυλοπίτες), γιουβέτσι με πουρέ μελιτζάνας, χταπόδι κρασάτο.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Αγιωργίτικο

Παραγωγή
70.000 φιάλες

Αμπελώνας
Στην περιοχή Κουτσίου Νεμέας

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλo-ασβεστώδες, ημιορεινό, σε 350μ υψόμετρο

Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.

Ηλικία – Διαμόρφωση φυτών
Φυτά 10-20 ετών σε γραμμική φύτευση

Ημερομηνίες τρύγου
2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη