Project Description

Δρυόπη Ροζέ

Ροδόχρωμο και ντελικάτο, με έντονα φρουτώδη αρώματα φράουλας, κερασιού και ζαχαρωτών και τραγανή οξύτητα.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση εντός ανοξείδωτων οινοποιητών, σε θερμοκρασία 8-10°C για μερικές ώρες. Διαχωρισμός της υγρής φάσης, ζύμωση στους 13-15°C και ωρίμανση επί των λεπτών οινολασπών.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Ροδόχρωμο και ντελικάτο, με έντονο, φρουτώδες άρωμα φράουλας και ζαχαρωτών. Πλούσια γεύση και τραγανή οξύτητα, με χαρακτηριστικά μαρμελάδας κεράσι. Πίνεται κατά προτίμηση εντός της χρονιάς που ακολουθεί την εσοδεία.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Μεσογειακή κουζίνα, ζυμαρικά με κόκκινες ελαφριές σάλτσες.

Τύπος οίνου
Ροζέ ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Αγιωργίτικο

Παραγωγή
25.000 φιάλες

Αμπελώνας
Ευρύτερη περιοχή Ασπρόκαμπου Νεμέας

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλο-ασβεστώδες, 800μ. υψόμετρο

Στρεμματικές αποδόσεις
1000 kg/στρ.

Διαμόρφωση φυτών
Αμφίπλευρη γραμμική φύτευση

Ημερομηνίες τρύγου
2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη