Project Description

Δίλοφος

Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους και μια διακριτική αίσθηση βανίλιας από το βαρέλι.

Οινοποίηση

Κλασική οινοποίηση με εκχύλιση 10-15 ημερών. Στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης για διάστημα περίπου 10 μηνών.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Αρωματικά, εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους και μια διακριτική αίσθηση βανίλιας από το δρυ. Διαθέτει στρογγυλή και γοητευτική φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Η άρτια τανική του δομή επιτρέπει συνήθως να παλαιωθεί άλλα 5 έως 7 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Κοκκινιστό κατσαρόλας με χυλοπίτες, πανσέτα.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τεγέα

Ποικιλιακή σύνθεση
Merlot 50% και Cabernet Sauvignon 50%

Παραγωγή
35.000 φιάλες

Αμπελώνας
Από τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια Κοκκινόμυλος και Αυλοτόπι που αναπτύσσονται σε λοφοπλαγιές στους πρόποδες του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 720-750 μέτρων

Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλοπετρώδη εδάφη με άριστη αποστράγγιση

Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.