Project Description
Δίλοφος

Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους και μια διακριτική αίσθηση βανίλιας από το βαρέλι.
Οινοποίηση
Κλασική οινοποίηση με εκχύλιση 10-15 ημερών. Στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης για διάστημα περίπου 10 μηνών.
Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση
Αρωματικά, εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα του δάσους και μια διακριτική αίσθηση βανίλιας από το δρυ. Διαθέτει στρογγυλή και γοητευτική φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση. Η άρτια τανική του δομή επιτρέπει συνήθως να παλαιωθεί άλλα 5 έως 7 χρόνια.
Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό
Κοκκινιστό κατσαρόλας με χυλοπίτες, πανσέτα.
Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τεγέα
Ποικιλιακή σύνθεση
Merlot 50% και Cabernet Sauvignon 50%
Παραγωγή
35.000 φιάλες
Αμπελώνας
Από τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια Κοκκινόμυλος και Αυλοτόπι που αναπτύσσονται σε λοφοπλαγιές στους πρόποδες του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 720-750 μέτρων
Κυρίαρχος τύπος εδάφους
Αργιλοπετρώδη εδάφη με άριστη αποστράγγιση
Στρεμματικές αποδόσεις
800 kg/στρ.