Project Description

Αυλοτόπι

από το Αμπελοτόπι “Αυλοτόπι”

Εξελιγμένα αρώματα βανίλιας και καφέ, μπαχαρικά και καβουρδισμένα αρώματα φρούτων του δάσους.

Οινοποίηση

Κλασική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με πολύ μεγάλες εκχυλίσεις για 20-25 ημέρες. Παλαίωση 15 μηνών σε καινούργια δρύινα βαρέλια.

Γευστικά Χαρακτηριστικά – Παλαίωση

Βαθύ κόκκινο χρώμα. Εξελιγμένα αρώματα βανίλιας και καφέ, μπαχαρικά και καβουρδισμένα αρώματα φρούτων του δάσους. Γεμάτο στόμα σε συνδυασμό με πλούσια τανική δομή και υψηλή οξύτητα που συμπληρώνει άριστα τη συμπύκνωση των αρωμάτων. Δυνατότητα παλαίωσης για 10 έως 12 χρόνια.

Ιδανικός συνδυασμός με φαγητό

Rib eye με σάλτσα κρασιού, κατσικίσια, καπνιστά & παλαιωμένα τυριά, τούρτα bitter σοκολάτας με βατόμουρα.

Τύπος οίνου
Ερυθρός ξηρός

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Τεγέα

Ποικιλιακή σύνθεση
100% Cabernet Sauvignon

Παραγωγή
15.000 φιάλες

Αμπελώνας
Εντός του ιδιόκτητου αμπελώνα στην περιοχή «Αυλοτόπι», σε υψόμετρο 750 – 780μ.

Τύπος εδάφους
Αργιλοπετρώδη εδάφη με άριστη αποστράγγιση και ΒΔ προσανατολισμό

Στρεμματικές αποδόσεις
600 kg/στρ.