ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΣΕΛΕΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Μια νέα έκφραση του αμπελώνα της Σαντορίνης

Το κρασί με όνομα "Τσέλεπος Σαντορίνη" είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την οικογένεια Χρυσού που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες 120 στρεμμάτων στη Σαντορίνη, στον Πύργο και στο Εμπορείο. Το κοινό εγχείρημα αποτελεί μία προσπάθεια αναβίωσης και αξιοποίησης του αμπελώνα της οικογένειας Χρυσού, η σταφυλική παραγωγή του οποίου μέχρι σήμερα διατίθετο στον τοπικό συνεταιρισμό.

Έχοντας αναδείξει τα αμπελοτόπια της Μαντινείας και της Νεμέας, με αμπελώνες και οινοποιεία που δημιουργήσαμε στις δύο αυτές περιοχές, θελήσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση που παρουσιάζει για κάθε οινοποιό ο αμπελώνας της Σαντορίνης, με τις γνωστές του ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην οινοποιητική μας δραστηριότητα που σίγουρα δεν θα είχαμε ανοίξει εάν δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να δουλέψουμε με έναν εξαιρετικό αμπελώνα που εκφράζει όλα τα αυθεντικά στοιχεία του σαντορινιού κρασιού.

 

 

Η αναβίωση, με παραδοσιακές μεθόδους, του υπεραιωνόβιου αμπελώνα ξεκίνησε μετά τον τρύγο του 2013 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με σκοπό την επαναφορά του σε μία βιώσιμη κατάσταση με αποδόσεις της τάξης των 400 κιλών ανά στρέμμα, από τα 130 που ήταν μέχρι τώρα. Απώτερος στόχος είναι η παραγωγή καρπού όσο το δυνατόν πιο υψηλής ποιότητας αφού το εγχείρημα στοχεύει στην παραγωγή οίνων της κατηγορίας super premium. Εκτιμούμε πως οι ιδιαιτερότητες και το ποιοτικό δυναμικό του αμπελώνα της Σαντορίνης επιβάλουν την παραγωγή οίνων πολύ υψηλής ποιότητας και μεγάλης υπεραξίας. Θέλουμε να πείσουμε την αγορά, εγχώρια και ξένη, πως τα κρασιά της Σαντορίνης ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία.

NEWSLETTER

Εισάγετε το email σας για εγγραφή

 

Οινοποιείο

14ο χλμ. Τρίπολης - Καστρίου
220 12, Ρίζες Αρκαδίας
Τηλ.: 2710-544440
Fax : 2710-544460

Γραφεία Αθήνας

Μανταμάδου 9Α
151 26, Μαρούσι
Τηλ.: 210-6136563
Fax : 210-8104994