ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 

Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε στο Κτήμα μας και να δείτε από κοντά τη σύγχρονη διαδικασία παραγωγής κρασιού. Το Κτήμα Τσέλεπου βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης και είναι ανοικτό στους επισκέπτες καθημερινά, κατόπιν συνεννοήσεως.

Δρόμοι του κρασιού της Αρκαδίας

Το Κτήμα Τσέλεπου είναι μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (Ε.Ν.Ο.Α.Π.) και συμμετέχει ενεργά στο κομμάτι που αφορά τους Δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου, τις πολιτιστικές και τουριστικές του δραστηριότητες.

Η επίσκεψη στο κτήμα περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στους αμπελώνες και στο ξωκλήσι του κτήματος. Ακολουθεί ένα πέρασμα από τον παλιό νερόμυλο (Κοκκινόμυλος) και καταλήγει στο οινοποιείο. Εκεί ξεναγείται στους χώρους οινοποίησης, στις κάβες παλαίωσης, στο εμφιαλωτήριο και τέλος στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα κρασιά του κτήματος.

 

 

Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στο κτήμα και με εκδρομή στα ορεινά χωριά του βόρειου Πάρνωνα στην Αρκαδία (Δολιανά, Άγιος Πέτρος, Καστρί) όπου μπορούν να διανυκτερεύσουν σε παραδοσιακούς ξενώνες που λειτουργούν, καθώς και στη Δημητσάνα και τη Βυτίνα και σε αρχαιολογικούς χώρους (Ιερό Αλέας Αθηνάς, Αρχαία Τεγέα με δύο ιεαρά του Διόνυσου, Αρχαία Μαντινεία), σε ναούς και μοναστήρια (Μονή Μαλεβής, Μονή Βαρσών) και σε μουσεία (αρχαιολογικό, υδροκίνησης και λαογραφικό).

 

NEWSLETTER

Εισάγετε το email σας για εγγραφή

 

Οινοποιείο

14ο χλμ. Τρίπολης - Καστρίου
220 12, Ρίζες Αρκαδίας
Τηλ.: 2710-544440
Fax : 2710-544460

Γραφεία Αθήνας

Μανταμάδου 9Α
151 26, Μαρούσι
Τηλ.: 210-6136563
Fax : 210-8104994