ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΑ

Αμπελοτόπια

Ελληνικό κρασί - Κτήμα Τσέλεπου

Η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν χώρα παραγωγής κρασιού με την αμπελοκαλλιέργεια να αποτελεί μια από τις πρώτες δραστηριότητες από την αρχαιότητα. Συνεχιστές της μακρόχρονης παράδοσης 3.000 χρόνων η οικογένεια Τσέλεπου αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του πολύ ιδιαίτερου συνδυασμού που οδηγεί στην παραγωγή εξαιρετικών ελληνικών κρασιών. Η οικογένεια Τσέλεπου, από τους γνωστούς παραγωγούς και εξαγωγείς στο ελληνικό κρασί, μετατρέπει μερικές από τις πιο δημοφιλείς ντόπιες ποικιλίες σταφυλιών σε υπέροχα κρασιά που απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο.

Αμπελόεσσα και Πολυστάφυλος Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος, η χώρα του Διονύσου, είναι η γη όπου αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε η άμπελος από αρχαιοτάτων χρόνων. Τα πελοποννησιακά κρασιά ονομαστά σε όλο τον κόσμο αναφέρονται και υμνούνται στα κείμενα του Ομήρου, του Παυσανία, του Θουκιδίδη και όλων των μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων.

Οι πρώτες πληροφορίες προέρχονται από την Ιλιάδα, όπου ο Όμηρος δίνει μοναδικές περιγραφικές εικόνες και πολύτιμες πληροφορίες. Υμνώντας αυτόν τον αμπελουργικό πλούτο αποκαλεί την Πελοπόννησο «Αμπελόεσσα» και «Πολυστάφυλο».

Οι αμπελώνες τις 4 εποχές του χρόνου

1winter
2spring
3summer
4autumn

Οι ποικιλίες

ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Μοσχοφίλερο: Η κάπνειος άμπελος της Μαντινείας, γνήσιος απόγονος των αμπελιών από την αρχαιότητα. Γκρι ποικιλία σταφυλιού καλλιεργούμενη στην Πελοπόννησο με την επωνυμία «φιλέρι».
Γκεβουρτστραμίνερ (Τραμίνερ): Λευκορόδινου χρωματισμού ποικιλία ιταλικής προέλευσης. Στη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Ελλάδα καλλιεργείται ο κλώνος της τραμίνερ με την ονομασία Gewürztraminer με ρόγες ρόδινου έως ανοικτού κόκκινου χρωματισμού, έντονα αρωματικού χαρακτήρα.
Σαρντονέ: Κοσμοπολίτικη λευκή ποικιλία γαλλικής προέλευσης (Βουργουνδία), πολύ ευαίσθητη και μέτριας παραγωγικότητας. Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με οξύτητα, λιπαρά, πλούσια σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα.

ΟΙ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Αγιωργίτικο: Μια από τις πιο εκλεκτές ελληνικές ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού, καλλιεργείται στο νομό Κορινθίας και κυρίως στη ζώνη της Νεμέας.
Μερλό: Ερυθρή ποικιλία γαλλικής προέλευσης που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Δίνει ξεχωριστά κρασιά υψηλού αλκοολικού βαθμού με χαρακτηριστικό άρωμα και σώμα μαλακό επιδεκτικό παλαίωσης.
Καμπερνέ Σοβινιόν: Διεθνής ερυθρή ποικιλία σταφυλιού προερχόμενη από το Bordeaux της Γαλλίας. Ποικιλία μικρής στρεμματικής απόδοσης, δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με έντονο χρώμα και υψηλό αρωματικό δυναμικό που εξελίσσεται με τον χρόνο. Κρασιά ταννικά που χρειάζονται παλαίωση για να ισορροπήσουν.

NEWSLETTER

Εισάγετε το email σας για εγγραφή

 

Οινοποιείο

14ο χλμ. Τρίπολης - Καστρίου
220 12, Ρίζες Αρκαδίας
Τηλ.: 2710-544440
Fax : 2710-544460

Γραφεία Αθήνας

Μανταμάδου 9Α
151 26, Μαρούσι
Τηλ.: 210-6136563
Fax : 210-8104994